Workshopuri

Pentru a asigura o experiență de înaltă calitate pentru toți participanții, ZEM oferă peste 40 de workshopuri interactive, pregătite pentru a vă capta atenția.

ZEM - Zilele Educației Medicale /

ZEM | WORKSHOPURI

Ce ți-am pregătit?

Printre cele mai îndrăgite evenimente se numără workshopurile, prin care îți oferim posibilitatea de a participa la evenimente dedicate primilor pași în cadrul procedurilor chirurgicale de bază, a rezolvării unor cazuri clinice sau ale tehnicilor de laborator, sub atenta îndrumare a specialiștilor.

WORKSHOPURI | ZEM

A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z

A vine de la Aminoacizi

AMBOSS

Suntem încântați să vă anunțăm că, pentru prima dată, reprezentanții AMBOSS vor susține un workshop în limba română, dedicat studenților români!

Iată trei lucruri esențiale pe care trebuie să le știți despre AMBOSS:

Este una dintre cele mai apreciate și utilizate platforme de învățare pentru studenții la medicină și tinerii doctori.

Acoperă tot ceea ce trebuie să știi în timpul facultății, oferind o abordare clară și bine structurată.

Te ajută să înveți mai eficient și interactiv, punând la dispoziție mii de materiale multimedia!

Și asta nu e tot! AMBOSS oferă chiar și un ghid de studiu pentru examenul de Rezidențiat. Curios să afli mai multe? Vino să îi întâlnești pe reprezentanții AMBOSS, Luiza Nistor și Elizabeth Burhala, la ZEM! La finalul workshopului, te așteaptă un quiz medical, iar câțiva norocoși vor pleca acasă cu premii!

Data & Ora

22.03

15:00 - 17:00

Asist. Univ. Dr. Andrei Ioan Petrescu

Transformă-ți cunoștințele în abilități practice! Alături de Asist. Univ. Dr. Andrei Ioan Petrescu, vei învăța cum să confecționezi diferitele tipuri de aparat ghipsat, să te asiguri că acestea se potrivesc perfect și să le adaptezi nevoilor fiecărui pacient. Te așteaptă sesiuni interactive care îți vor îmbunătăți cunoștințele necesare alegerii și aplicării corecte a materialelor pentru atele și aparate ghipsate. Nu rata oportunitatea de a-ți perfecționa tehnicile de imobilizare și de a deveni un expert în tratamentele posttraumatice!

Data & Ora

15.03

14:00 - 17:00

Ș.L. Săndica Bucurică

Ecografia abdominală este o metodă imagistică neinvazivă utilizată ca instrument de diagnostic rapid în urgențe, punând accent pe tehnica FAST (Focused Assessment with Sonography for Trauma).  Alături de Ș.L. Săndica Bucurică, vei descoperi principiile ecografiei, cum se realizează identificarea structurilor anatomice și recunoașterea semnelor patologice esențiale, precum hemoperitoneul, colecția de lichid intraabdominal și rupturile organelor interne.

Alătură-te unui workshop interactiv unde vei învăța să efectuezi scanări ecografice direct pe manechine, sub îndrumarea specialiștilor. Vei exersa poziționarea corectă a transductorului, interpretarea imaginilor și vei înțelege cum să corelezi rezultatele cu tabloul clinic al pacientului.

Data & Ora

20.03

14:00 - 16:00

C vine de la Consult

Dr. Dudu Cătălin

În acest workshop, vei învăța alături de Dr. Dudu Cătălin tot ce trebuie să știi despre colecistectomie, de la A la Z. Vei afla pașii esențiali ai unei colecistectomii, de la instrumentarul folosit, la indicațiile și contraindicațiile intervenției. Vom trece prin fiecare etapă, iar sesiunile practice te vor ajuta să te familiarizezi cu tehnicile.

Data & Ora

14.03

10:00 - 13:00

Dr. Blănaru Teodor

Chirurgia bariatrică se adresează pacienților cu obezitate, fiind o soluție salvatoare în lupta cu această patologie. Este, însă, aceasta înțeleasă corect de către pacient sau de către medicul care emite recomandarea de evaluare bariatrică? De multe ori este privită mai mult ca o alegere personală, însă aceasta poate fi o opțiune indicată, având în vedere beneficiile pe termen lung. Vino alături de Dr. Blănaru Teodor pentru a afla ce presupune chirurgia bariatrică și care este diferența dintre dorința personală și indicația medicală.

Data & Ora

22.03

16:00 - 18:00

Dr. Marius-Cristian Zaharia

Lumea fascinantă a creierului uman și a patologiilor sale te așteaptă! Indiferent dacă este vorba despre un caz comun sau o patologie rară, examenul neurologic este esențial. Dr. Marius-Cristian Zaharia îți va arăta cum să efectuezi un examen neurologic complet și cum să folosești informațiile obținute pentru a ajunge la un diagnostic probabil, analizând diverse cazuri din patologia neurochirurgicală.

Data & Ora

14.03

18:00 - 20:00

Dr. Sorescu Adelina

Patologia cardiovasculară la copil poate prezenta provocări diagnostice și terapeutice complexe, iar descifrarea lor cere cunoștințe avansate și o gândire clinică pătrunzătoare. În cadrul acestui workshop, vei pătrunde în lumea fascinantă a cardiologiei pediatrice, explorând malformațiile congenitale care pun la încercare chiar și cei mai experimentați medici. Dr. Sorescu Adelina te va ghida prin acest labirint medical, oferindu-ți nu doar informații teoretice esențiale, ci și ocazia de a rezolva cazuri clinice provocatoare.

Data & Ora

22.03

10:00 - 12:00

D vine de la Diagnostic

Asist. Univ. Dr. Alexandra Baciu

Dezleagă misterele unor cazuri clinice complexe și devino detectiv medical pentru o zi cu Asist. Univ. Dr. Alexandra Baciu. În acest workshop, vei lucra în echipă pentru a analiza probe, a interpreta rezultate de laborator și a rezolva puzzle-uri medicale. Fiecare indiciu te va aduce mai aproape de diagnostic, punându-ți la încercare cunoștințele și abilitățile de gândire analitică.

Data & Ora

14.03

15:00 - 17:00

Asist. Univ. Dr. Iulian Alexandru Dogaru

Ești pasionat de anatomia cordului și îți dorești să înveți tehnici de disecție anatomică? Asist. Univ. Dr. Iulian Alexandru Dogaru îți va prezenta detaliat pașii care trebuie făcuți în cadrul disecției de cord. În a doua parte a workshopului, vei putea să exersezi aceste tehnici sub atentă supraveghere, aprofundând cunoștințele despre structura și funcția cordului, precum și dezvoltând competențe practice utile în specialitățile chirurgicale.

Data & Ora

22.03

12:00 - 15:00

Asist. Univ. Dr. Andra Băloiu

Radiologia poate dezvălui detalii esențiale în diagnosticul și tratamentul diverselor afecțiuni. Alături de Asist. Univ. Dr. Andra Băloiu vei analiza principalele metode de imagistică și impactul acestora asupra deciziilor clinice. Vei învăța noțiuni de bază în interpretarea imaginilor în cele mai frecvente patologii, subliniind importanța colaborării dintre radiologi și alți specialiști.

Data & Ora

15.03

16:00 - 18:00

E vine de la Enzime

Dr. Kalbani Samih

Pune bazele fundamentale ale interpretării electrocardiogramei, împreună cu Dr. Kalbani Samih, pentru a distinge o activitate normală a cordului de una patologică. Astfel, vei putea înțelege cu ușurință orice afecțiune a cordului, în diferite patologii.

Data & Ora

15.03

14:00 - 16:00

Dr. Oana Dobrovolschi

Când vine vorba de mișcarea corpului, primul gând merge cǎtre mușchi, datorită forței lor. Deși sunt esențiali, tendoanele joacă de asemenea un rol important când luăm în considerare rezistența și adaptabilitatea acestora. O ruptură de tendon poate porni o serie de simptome debilitante. În acest workshop, Dr. Oana Dobrovolschi te va ghida prin lumea fascinantă a medicinei sportive și a științelor reabilitării.

Data & Ora

21.03

10:00 - 12:00

Dr. Dobrescu Ruxandra

Aproximativ 10% dintre oameni au șanse foarte mari de a dezvolta o tulburare tiroidiană de-a lungul vieții, lucru din care reiese faptul că patologiile tiroidiene sunt mult mai frecvente chiar și decât diabetul. Din fericire, acum există posibilitatea de a se stabili rapid un diagnostic folosind analize simple de sânge pentru evaluarea funcției tiroidiene și prin „urmărirea”, cu ajutorul ecografiei, structurii tiroidiene. Apariția aparatelor ecografice mici și portabile face ca examinarea să fie și mai ușor de realizat, aproape oriunde. Alături de Dr. Dobrescu Ruxandra vei avea oportunitatea de a înțelege ce trebuie observat la examinarea glandei tiroide, cum să recunoști probleme frecvente, precum nodulii tiroidieni și afecțiunile autoimune și, în final, să ai o privire de ansamblu asupra a ceea ce va însemna endocrinologia viitorului.

Data & Ora

21.03

17:00 - 19:00

Șef de Lucrări Dr. Alexandru Steriade și Asist. Univ. Dr. Claudiu Iordache

Ești pregătit să aprofundezi lumea diagnosticului respirator? Acest workshop de bronhoscopie este dedicat studenților interesați de pneumologie și chirurgie toracică. Alături de Șef de Lucrări Dr. Alexandru Steriade și Asist. Univ. Dr. Claudiu Iordache vei învăța despre indicațiile, tehnicile și posibilele complicații ale acestei proceduri esențiale, care permite vizualizarea directă a căilor aeriene. Prin demonstrații practice și sesiuni hands-on, vei dobândi abilități în utilizarea instrumentelor, efectuarea bronhoscopiilor și interpretarea rezultatelor. O oportunitate ideală de a deveni competent într-o procedură crucială pentru diagnosticul și gestionarea bolilor pulmonare!

Data & Ora

14.03

16:00 - 18:00

Asist. Univ. Dr. Horea Chirilă

Workshopul susținut de Asist. Univ. Dr. Horea Chirilă, neurolog pediatru, oferă o introducere captivantă în domeniul EEG-urilor pediatrice. Participanții vor învăța ce sunt electroencefalogramele, cum funcționează și cum pot fi utilizate pentru diagnosticarea diferitelor patologii legate de activitatea electrică a creierului la copii și adolescenți. Atelierul va combina teoria de bază a EEG-ului cu o sesiune practică, unde participanții vor învăța cum să aleagă și să aplice montajele corecte, precum și să efectueze EEG pe un subiect de testare. Astfel, vei putea înțelege în profunzime tehnicile folosite în practica pediatrică, dar și cele mai recente progrese în tehnologia EEG!

Data & Ora

16.03

12:00 - 15:00

F vine de la Femur

Dr. Iulia Huluță

Acest workshop își propune să ofere o experiență practică în procedurile invazive fetale fie de diagnostic, fie de tratament. Astfel, veți învăța alături de Dr. Iulia Huluță despre tehnicile și riscurile procedurilor, precum amniocenteza și biopsia de vilozități coriale. Ulterior, vei avea ocazia să exersezi aceste proceduri pe modele demonstrative în ecografie. Vei putea să dobândești încredere și precizie în aplicarea tehnicilor, pregătindu-te pentru situații reale din domeniul clinic.

Data & Ora

22.03

17:00 - 19:00

G vine de la gastroenterologie

Dr. Răzvan Papacocea

Workshpotopul susținut de Dr. Răzvan Papacocea explorează legătura profundă dintre flora intestinală și starea noastră psihică. Acesta va dezvălui cum dezechilibrele microbiotei  influența afecțiuni precum depresia, anxietatea și schizofrenia. Aceste descoperiri pot deschide drumul către tratamente inovative pentru sănătatea mintală.

Data & Ora

23.03

10:00 - 12:00

Asist. Univ. Dr. Paul Portelli

Pregătește-te să afli cum să evaluezi volumele pulmonare și afecțiuni respiratorii precum astmul sau fibroza pulmonară într-un workshop interactiv alături de Asist. Univ. Dr. Paul Portelli. Până la sfârșitul sesiunii vei dobândi o înțelegere cuprinzătoare a interpretării rezultatelor spirometriei și a modului în care acest test simplu, dar puternic, poate ghida deciziile clinice.

Data & Ora

22.03

10:00 - 12:00

I vine de la Iris

Ș.L. Dr. Cristina Filip

În cadrul acestui workshop, susținut de Ș.L. Dr. Cristina Filip, vei explora rolul tehnicilor ecocardiografice și al altor metode imagistice complementare în diagnosticul bolilor cardiace congenitale și al patologiilor dobândite la copii. Workshopul va include o primă parte teoretică, urmată de o sesiune interactivă de prezentări de cazuri clinice, acoperind o gamă variată de patologii cardiace pediatrice și utilizarea imagisticii multimodale.

Data & Ora

22.03

15:00 - 17:00

Dr. Florescu Adrian

Ecocardiografia reprezintă un instrument esențial în cardiologie pentru evaluarea funcției și structurii cardiace, fără de care nu s-ar fi putut descoperi o multitudine de patologii. Astfel, prin acest workshop, Dr. Florescu Adrian te va învăța principiile de bază ale acestei proceduri, principalele ferestre ecografice și identificarea diverselor structuri cardiace. Activitatea include atât o componentă teoretică, cât și una practică, unde vei avea ocazia să exersezi tehnicile de scanare și să faci primii pași în lumea cardiologiei.

Data & Ora

20.03

17:00 - 19:00

Asist. Univ. Dr. Maria Sabrina Safta

Asist. Univ. Dr. Maria Sabrina Safta vine în întâmpinarea ta cu un workshop interactiv de chirurgie vasculară în care vei avea oportunitatea să îți aprofundezi cunoștințele și abilitățile practice în acest domeniu de înaltă specializare. Evenimentul combină atât sesiuni teoretice, cât și experiență practică directă în blocul operator, oferind o oportunitate unică de a învăța de la specialiști de top.

Data & Ora

21.03

13:00 - 16:00

Ș.L. Dr. Cosmin Panțu

Pornește într-o călătorie științifică alături de Ș.L. Dr. Cosmin Panțu, pentru a explora anatomia articulației umărului și tehnicile de infiltrație articulară și periarticulară, esențiale în gestionarea patologiilor complexe, precum leziunile rotatorilor la tendinite și instabilitatea articulară. Workshopul combină teoria și practica, oferindu-ți oportunitatea de a învăța despre mecanismele de funcționare ale articulației umărului sau de a exersa tehnicile de infiltrație pe cadavre. Vei primi o pregătire completă pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor umărului și vei avea posibilitatea să aplici direct aceste tehnici, învățând cum să le adaptezi în funcție de patologiile specifice.

Data & Ora

15.03

12:00 - 14:00

L vine de la Laringe

Dr. Dragoș Marin

Chirurgia minim invazivă nu reprezintă doar un set de tehnici, ci o strategie de tratament ce a revoluționat lumea medicală, transformând chirurgul agresiv, adept al inciziilor mari, într-unul precis, ce realizează o procedură cu un impact redus asupra organismului pacientului. Astfel, Dr. Dragoș Marin îți oferă ocazia de a învăța principiile laparoscopiei și de a exersa tehnicile de bază și cele de dificultate medie, punându-se accent pe chirurgia digestivă.

Data & Ora

20.03

17:00 - 19:00

Asist. Univ. Dr. Bogdan Nițescu

Îți surâde ideea unei cariere chirurgicale? Dacă da, avem workshopul perfect pentru tine! Vei avea oportunitatea să îți îmbunătățești cunoștințele despre tehnicile de reconstrucție utilizate în urma exciziei formațiunilor tumorale cutanate. Vei învăța principalele tipuri de lambouri și grefe cutanate, diferențele dintre ele și vei exersa tehnici utilizate în efectuarea lor, sub îndrumarea Asist. Univ. Dr. Bogdan Nițescu, medic specialist chirurgie plastică, doctor în medicină, membru în boardul Societății Române de Chirurgie Estetică.

Data & Ora

15.03

11:00 - 13:00

M vine de la Mezenter

Asist. Univ. Dr. Andreia Domnica Tatar

Descoperă fascinanta lume a microorganismelor! Acest workshop susținut de Asist. Univ. Dr. Andreia Domnica Tatar te va ghida prin procesul de însămânțare corectă a bacteriilor și fungilor în diverse medii de cultură. Vei învăța cum să interpretezi rezultatele obținute, să recunoști coloniile și să înțelegi rolul microorganismelor în context clinic.

Data & Ora

14.03

16:00 - 18:00

Asist. Univ. Dr. Lucian Scurtu

Acest workshop îți va oferi toate cunoștințele fundamentale despre structura și funcțiile tegumentelor, punându-se accent pe prevenția cancerului cutanat. Asist. Univ. Dr. Lucian Scurtu te va învăța despre compoziția și clasificarea fizico-chimică a agenților cu factor de protecție solară (FPS) și cum să îți alegi produsele în funcție de tipul tău de piele și necesitățile individuale. De asemenea, vei avea șansa de a afla cum să îți identifici leziunile dermatologice la risc prin multiple tehnici de autoexaminare.

Data & Ora

21.03

16:00 - 18:00

Societatea Studențească de Chirurgie din România

Acest workshop oferă studenților din anii preclinici șansa de a se familiariza cu instrumentarul chirurgical și de a exersa tehnici fundamentale precum realizarea corectă a nodurilor și suturilor. În parteneriat cu Societatea Studențească de Chirurgie din România, vei învăța și noțiuni esențiale despre incizii, suturi și managementul plăgilor, totul într-o manieră profesionistă.

Data & Ora

14.03

16:00 - 20:00

Societatea Studențească de Chirurgie din România

Dacă vrei să transformi informațiile teoretice în o lucrare științifică solidă și bine documentată, acest workshop organizat alături de Societatea Studențească de Chirurgie din România este exact ce îți trebuie. Fiecare participant va lucra pe o temă aleasă și va învăța să redacteze o lucrare de prezentat la evenimente academice, acumulând și cunoștințe valoroase despre procesul de cercetare.

Data & Ora

14.03

16:00 - 20:00

Societății Studențești de Chirurgie din România

Ești interesat de chirurgia plastică și reconstructivă? Sub îndrumarea Societății Studențești de Chirurgie din România, acest workshop îți oferă oportunitatea de a descoperi tehnicile utilizate în domeniu și de a înțelege mai bine această specialitate. Fie că îți dorești o carieră în chirurgie plastică sau pur și simplu vrei să afli mai multe, această experiență îți va fi de mare folos!

Data & Ora

21.03

16:00 - 20:00

Societății Studențești de Chirurgie din România

Chirurgia vasculară este un domeniu de mare precizie, unde fiecare milimetru contează. Alături de Societatea Studențească de Chirurgie din România, am pregătit acest workshop pentru a te introduce în tehnicile esențiale ale specialității, combinând teoria cu exerciții practice menite să îți dezvolte dexteritatea și atenția la detalii.

Data & Ora

21.03

16:00 - 20:00

Societății Studențești de Chirurgie din România

Chirurgia generală te atrage? Acest workshop este ocazia perfectă să explorezi tehnici fundamentale și să înțelegi mai bine complexitatea acestei ramuri medicale. Sub îndrumarea specialiștilor și cu sprijinul Societății Studențești de Chirurgie din România, vei învăța prin practică, într-un mediu profesionist.

Data & Ora

16.03

16:00 - 20:00

Asist. Univ. Dr. Adriana Maria Albu

Acest workshop abordează gestionarea pacienților politraumatizați conform protocoalelor ALTS (Advanced Life Trauma Support), punând accentul pe evaluarea rapidă și aplicarea corectă a măsurilor de stabilizare. Asist. Univ. Dr. Adriana Maria Albu te va învăța să recunoști și să tratezi leziunile care pun viața în pericol, să controlezi hemoragiile și să previi instalarea șocului traumatic.

Data & Ora

21.03

17:00 - 19:00

N vine de la Neocerebel

Dr. Filip Mureșan, Dr. Cătălina Naum și Ș. L. Dr. Andreea Ilieșiu

Te-ai întrebat până acum cum apar nevii melanocitari, ce aspecte clinice au sau cum putem să îi diagnosticăm? Dacă răspunsul este da, atunci acest workshop este pentru tine! Alături de Dr. Filip Mureșan, Dr. Cătălina Naum și Ș. L. Dr. Andreea Ilieșiu vei învăța despre rolul histopatologiei în diagnosticul diferențial, dar și despre provocări și perspective moderne în cadrul diagnosticului molecular.

Data & Ora

15.03

13:00 - 16:00

Dr. Cristian Ioana Mădălina

Dacă te pasionează domeniul nutriției și îți dorești să afli noi concepte pentru a dobândi o alimentație sănătoasă, acest workshop este pentru tine! Susținut de Dr. Cristian Ioana Mădălina , la finalul sesiunii vei avea răspuns la toate întrebările. Învață ce alimente ar trebui să includă dieta zilnică, dar și cum reacționează corpul uman în diverse situații.

Data & Ora

21.03

18:00 - 20:00

O vine de la Oftalmologie

Dr. David Beuran

Oftalmoscopia directă este o tehnică de bază în oftalmologie care permite vizualizarea structurilor interne ale globului ocular, inclusiv nervul optic, retina și vasele de sânge. În cadrul acestui workshop Dr. David Beuran va prezenta noțiuni practice ce stau la baza intervențiilor realizate în cadrul patologiilor retiniene vasculare, patologiilor maculare dobândite și patologiilor nervului optic.

Data & Ora

23.03

12:00 - 16:00

Prof. Univ. Dr. Ileana Constantinescu

Este un lucru cert că știința stă la baza progresului. Pentru a accelera schimbarea în domeniul sănătății, este necesar ca cercetarea medicală să fie întotdeauna un domeniu în care se investește. Dar care este rolul studenților în cercetarea științifică? Pentru cei care sunt atrasi de o carieră care le aduce prestigiu și multă cunoaștere, doamna Prof. Univ. Dr. Ileana Constantinescu va oferi informații prețioase despre diverse oportunități în cercetare pentru studenți.

Data & Ora

24.03

10:00 - 12:00

Asist. Univ. Dr. Alina Smaranda, S.L. Dr. Adela Caramoci, Dr. Irina Gaiu

Examenul medico-sportiv reprezintă un segment important în domeniul medicinei sportive. Este un proces care își propune să evalueze și să asigure performanța optimă și sănătatea sportivilor. Oricare ar fi sportul practicat, examenul medico-sportiv reprezintă o verificare amănunțită și necesară pentru a stabili dacă putem practica sport în siguranță și pentru a identifica potențiale probleme de sănătate care pot afecta performanțele noastre. Alături de Asist. Univ. Dr. Alina Smaranda, Șef de Lucrări Dr. Adela Caramoci și Dr. Irina Gaiu veți avea ocazia de a realiza screening-uri ECG, dezvoltare fizică, antropologie și testare de efort.

Data & Ora

21.03

12:00 - 15:30

Asist. Univ. Dr. Radu Ion Tudor

O singură imagine poate face diferența între viață și moarte. În acest sens, intervine radiologia, ramură medicală ce folosește imagistica pentru diagnosticarea patologiilor din corpul uman. În cadrul acestui workshop, sub îndrumarea Asist. Univ. Dr. Radu Ion Tudor, vei avea ocazia să descoperi care sunt aspectele imagistice ale mai multor patologii acute în camera de gardă, lărgindu-ți orizonturile în ceea ce privește atât caracterul acut al diferitelor boli cât și aspectele radiologice după care te poți ghida în formularea diagnosticului.

Data & Ora

23.03

12:00 - 15:00

P vine de la Patella

Dr. Bogdan Popescu

Protezarea valvei mitrale reprezintă o provocare esențială în chirurgia cardiovasculară, având un impact semnificativ asupra calității vieții pacienților. Dr. Bogdan Popescu te va ghida prin procesul detaliat al protezării valvei mitrale, oferindu-ți perspective valoroase asupra tehnicilor actuale și a selecției protezelor. Vei explora pașii critici ai intervenției și complicațiile asociate, pentru a înțelege mai bine cum să aplici aceste proceduri în practică.

Data & Ora

23.03

12:00 - 15:00

R vine de la Ribozom

Asist. Univ. Dr. Ștefania Mihaela Riza

Intră în lumea reconstrucțiilor complexe, alături de Asist. Univ. Dr. Ștefania Mihaela Riza și află cum să personalizezi tratamentele cicatricilor, cu accent pe lambouri și grefe de piele. Te vei familiariza cu tehnicile de recoltare și aplicare, precum și cu tratamentele inovatoare, explorând terapiile regenerative și utilizarea laserului pentru îmbunătățirea aspectului cicatricilor.

Data & Ora

16.03

12:00 - 16:00

Asist. Univ. Dr. Gheoca-Mutu Daniela-Elena

Chirurgia reconstructivă are un rol crucial în procesul de recuperare al pacientelor după mastectomie. Acest workshop, susținut de Asist. Univ. Dr. Gheoca-Mutu Daniela-Elena oferă o abordare practică a tehnicilor de reconstrucție, de la utilizarea implanturilor la proceduri autologe, punând accent pe importanța unei îngrijiri multidisciplinare. Vei înțelege pașii esențiali și provocările întâlnite în reconstrucția sânului, contribuind, astfel, la îmbunătățirea calității vieții pacientelor post-tratament oncologic.

Data & Ora

21.03

15:00 - 19:00

S vine de la Simfiza

Asist. Univ. Dr. Carmina Nedelcu

În cadrul acestui workshop, vei dobândi cunoștințe teoretice despre tehnicile de resuscitare din sala de nașteri, ilustrate de către Asist. Univ. Dr. Carmina Nedelcu Ulterior, vei avea ocazia să exersezi aceste proceduri pe manechine. La final, vei putea evalua un bebeluș la naștere și recunoaște pe cei care au nevoie de ajutor suplimentar, precum și să urmezi principiile standardizate pentru resuscitarea bebelușilor care au nevoie de asistență la naștere.

Data & Ora

16.03

11:00 - 13:00

Asist. Univ. Dr. Marian Onofreiu

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă cu adevărat să fii sănătos în domeniul psihologiei? În acest workshop, Asist. Univ. Dr. Marian Onofreiu, Medic Specialist în Psihiatrie îți va ghida pașii prin complexitatea tulburărilor de personalitate, explicând cum normalitatea se definește diferit în funcție de contexte și de individ. Vei analiza diverse cazuri și vei învăța să recunoști semnele tulburărilor de personalitate, în vederea facilitării procesului de diagnostic.

Data & Ora

22.03

16:00 - 18:00

T vine de la Tratament

Ș L. Dr. Iulia Țincu

Ș L. Dr. Iulia Țincu te va ajuta să descoperi tehnici vitale de alimentație enterală și parenterală pentru gestionarea nutriției la copiii critici. Vei avea ocazia să explorezi cazuri pediatrice complexe și să înveți cum să oferi suport nutrițional adaptat fiecărui pacient. De asemenea, partea practică constă în a exersa aplicarea practică a sondelor, accesului venos și monitorizării parametrilor nutriționali.

Data & Ora

15.03

09:00 - 14:00

Dr. Rățoiu Vlad, Asist. Univ. Dr. Cacior Ștefan, Asist. Univ. Dr. Hodea Florin-Vlad și Dr. Dumitru Cătălina

Workshopul „Tehnici de bază în microchirurgia reconstructivă” este dedicat studenților pasionați de chirurgie, oferindu-le o oportunitate unică de a învăța toate tehnicile fundamentale într-un cadru practic. Sub îndrumarea Dr. Rățoiu Vlad, Asist. Univ. Dr. Cacior Ștefan, Asist. Univ. Dr. Hodea Florin-Vlad și Dr. Dumitru Cătălina vei învăța instrumentele de bază în microchirurgie și ulterior și utilizarea acestora, folosind o magnificație intermediară, urmând aplicarea tehnicilor de sutură fine, esențiale în reconstrucția tisulară. Cu ajutorul specialiștilor, vei înțelege necesitatea trainingului susținut necesar intervențiilor microchirurgicale.

Data & Ora

16.03

09:00 - 12:00

U vine de la Uracil

Dr. Grațiela-Cristiana Bratu

Acest workshop vizează importanța vitaminei D în organism, Dr. Grațiela-Cristiana Bratu evidențiind consecințele avitaminozei D în diferite patologii. Totodată, vei afla noi aspecte ale nutriției, învățând ce suplimente pot ajuta la procesul de slăbire.

Data & Ora

15.03

11:00 - 13:00

Dr. Evelina Stoica

Ești pasionat de obstetrică și ginecologie? Alături de Dr. Evelina Stoica, vei descoperi cum să recunoști și să gestionezi eficient situațiile critice din aceste domenii. Astfel, prin activități interactive și aplicate, îți vei putea aprofunda cunoștințele necesare pentru a face față urgențelor medicale cu încredere. De la miracolul nașterii, până la gestionarea unor patologii complexe, vei avea ocazia să explorezi cazuri clinice complexe și să înveți principiile esențiale ale urgențelor obstetricale și ginecologice.

Data & Ora

16.03

12:00 - 15:00

Asist. Univ. Dr Vintilă Mihaela Ruxandra

Descoperă rolul crucial al testării cutanate în identificarea alergiilor împreună cu Asist. Univ. Dr Vintilă Mihaela Ruxandra. Workshopul acoperă tehnicile standard, cum ar fi prick test-ul, precum și interpretarea rezultatelor în context clinic. Vei învăța să diferențiezi reacțiile alergice de alte condiții dermatologice și să stabilești un plan de management personalizat pentru pacienți.

Data & Ora

22.03

10:00 - 12:00