Societatea Studenților în Medicină din București
Este prima și cea mai mare societate studențească din țară, fiind înființată pe 13 ianuarie 1875.

Istoria SSMB

Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) își începe istoria în anul 1875, la șase ani de la întemeierea Facultății de Medicină din București, fiind prima asociație de studenți din România. Prin intermediul FASMR – Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România, este membră IFMSA – International Federation of Medical Students’ Associations, una dintre cele mai mari organizații studențești din lume, ce reunește 125 de țări membre.

Află mai multe!

Activitate

În momentul actual, SSMB funcționează ca ONG, desfășurându-și activitatea pe două direcții: reprezentarea celor 8.000 de studenți ai facultății în fața forurilor decizionale și organizarea a 50 de proiecte, alături de cei 500 de membri și 3.000 de voluntari, atingând anual peste 20.000 de beneficiari.

Colaborări

Pe lângă rolul pe plan local al SSMB, societatea face parte din două federații naționale si una internațională:

Departmentele SSMB

1875
2022

Comitetul Permanent pentru Educație Medicală

Dedicat implementării unui mediu de studiu plăcut și modern în instituțiile de învățământ superior medical.

Comitetul Permanent pentru Schimburi Profesionale

Se ocupă cu oferirea și gestionarea unor schimburi profesionale internaționale pentru studenții la medicină reprezentați de o societate asociată IFMSA.

Comitetul Permanent pentru Schimburi de Cercetare

Se ocupă cu oferirea și gestionarea unor schimburi de cercetare internaționale pentru studenții la medicină reprezentați de o societate asociată IFMSA.

Comitetul Permanent pentru Sănătate Publică

Are drept scop educarea și conștientizarea populației asupra prevenției bolilor și menținerea unui stil de viață sănătos.

Comitetul Permanent pentru Sănătate Sexuală și a Reproducerii

A luat naștere din dorința de a crește nivelul de educație al publicului larg cu privire la subiecte considerate în general ca fiind tabu, și vizează probleme de sănătate a reproducerii.

Comitetul Permanent pentru Drepturile Omului și Pace

Dedicat reprezentării studenților care se străduiesc să creeze o lume cu oportunități egale pentru toți, care cred în solidaritate interculturală și internațională.

Diviziile de Suport ale SSMB

Totodată, funcționarea departamentelor componente nu ar fi posibilă fără munca susținută a voluntarilor care își desfășoară activitatea în cadrul Diviziilor de Suport SSMB.

Relații Europene și EMSA

E-SSMB

Divizia de Training

Divizia de Fundraising

Divizia de Grafică & IT

Divizia de Logistică

Divizia de Relații Publice

Divizia de Resurse Umane

Divizia de Evenimente Sociale și Cultural-Artistice