Standing Committee On Medical Education
Un departament construit în jurul educaţiei medicale. Este unul din cele mai vechi departamente din structura IFMSA (International Federation of Medical Student’ Associations), pilonii pe baza căruia acesta a fost clădit rămân de actualitate. Acesta se înființa în 1951 în structura IFMSA, iar în 1994 la nivel național și local, în cadrul SSMB.

Misiunea

Misiunea departamentului constă în consolidarea contextului perfect şi obținerea resurselor necesare educaţiei, îmbunătățirea sistemului academic, dar şi educarea, sub toate aspectele, a viitorilor medici, iar în acest sens departamentul este activ prin cele 10 proiecte mulate pe viziunea și misiunea SCOME.

Beneficiari

În fiecare an am reușit, în acest fel, să învățăm mai mult de 1000 de studenți tehnicile de prim ajutor, peste 100 de studenți au avut acces la proiecte de cercetare, 250 de studenți au trăit experiența educației medicale în alte centre universitare din țară, iar acestea sunt doar o parte din cifrele departamentului, care vor crește, cu ajutorul voluntarilor noștri, în fiecare an.